Patchwork Kumaş Çeşitleri
Kumaşları birbirine ekleyerek yamama şeklinde değerlendirmek için üretilmiş kumaşlara patchwork kumaş denilmektedir. Birbirinden farklı desenlerin ve renkli kumaşların farklı kesim ve dikiş teknikleri kullanılarak ortaya bambaşka şekiller ve desenler çıkmasını sağlar. Ülkemizde patchwork kumaşa eskiden kırk yama denilmekteydi.
Patchwork Kumaş Özellikleri Nelerdir?
Patchwork kumaş için baştan sona bir dokuma yapılmasına gerek yoktur. Birbirinden bağımsız dokunan farklı kumaşlar kullanılmaktadır. Dikiş ile birbirine tutturuldukları için ayrı bir dikişe gerek yoktur. Küçük küçük kesilen kumaşlar birbirine eklenerek desen oluşturulmaktadır.
Birbirine eklenen farklı kumaş türlerinden oluşan patchwork kumaş içerisinde kullanılan kumaşlar polyester içerirse bu kumaşlar terletir. Bu nedenle kumaş içeriğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu durum dikkate alınarak genellikle patchwork kumaş içerisinde yer alan küçük kumaşlar pamuktan üretilmektedir.
Geometrik desenler ve şekiller ile kumaş desenleri arasında güzel bir bütünlük vardır. İlk bakıldığı zaman geometrik desenler görülse de ayrıntılı bakıldığında kumaşta desenler de görünmektedir. Tasarım kumaşlar patchwork kumaş seçenekleri genellikle içinden seçilmektedir.
Patchwork kumaş birçok farklı kumaşın birleşerek bir araya gelmesinden oluştuğu için genellikle ağır kumaşlardır. Bu nedenle kumaş parçaları seçilirken daha hafif kumaşlar tercih edilmektedir.
Patchwork kumaşın üretilme amacı farklı kumaşlardan artan atık kumaşların değerlendirilmesidir. Farklı kumaşlardan üretilen patchwork kumaşlar atıl kumaşların yeni tarz ve yeni eşyaların oluşturulması için kullanılmaktadır.
Patchwork kumaşlar yatak örtüsü, masa örtüsü, battaniye, çarşaf ve kıyafet gibi tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır. Son dönemlerde ayakkabı ve çanta imalatında da kullanılmaktadır. Sadece kumaşlarda değil ayrıca deri ve deri mamüllerinde kullanılmaktadır. Bunların yanında mobilya tasarımlarında ve aksesuar tasarımlarında da kullanılmaktadır. Tasarım olarak geleneksel bir yapıda olduğu için eski tarzdan hoşlananların tercih ettiği ürünlerdir.
Patchwork kumaş içerisinde kullanılan küçük kumaşlar likra içerirse kumaş esnek olur. Patchwork kumaş esnekleşsin istenirse kumaşta lastikte kullanılabilir.
Kumaşı dikmeden önce yıkayarak ütülenmelidir. Bunun nedeni patchwork kumaşın yıkandıktan sonra çekmemesidir. Bu nedenle patchwork kumaş bir araya gelmeden önce yıkanıp ütülenmektedir.
Patchwork kumaş amacına göre hem kışlık hem yazlık olarak kullanılacak şekilde üretilebilmektedir. Örneğin kışlık bir battaniye için kullanılacak küçük kumaşlar yünlü kumaşların birbirine eklenmesi ile üretilmektedir.
Hobipop’ta Yer Alan Patchwork Kumaş Çeşitleri Nelerdir?
Kırkyama kumaş da denilen patchwork kumaş birçok üründe kullanılabilmektedir. Genellikle pamuklu kumaş kullanılarak üretilen patchwork desenli kumaş seçeneklerini Hobipop’da uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Hobipop’ta yer alan ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz;
- Gütermann Patchwork Kumaş
- Free Spirit Patchwork Kumaş
- Gütermann Mini Çizmeler Patchwork Kumaş
- Gütermann Kalp Desenli Parcwork Kumaş
- Gütermann Minik Çiçek Patchwork Kumaş
- Gütermann Demet Gül Patchwork Kumaş
- Free Spirit Gül Desenli Patchwoek Kumaş
- Gütermann Minik Evler Patchwork Kumaş
- Gütermann Pötikare Patchwork Kumaş
- Patchwork Pamuklu Kumaş
Hobipop’da satışa sunulan patchwork kumaşlar sadece bunlar değil, kanaviçe patchwork desenli kumaş ve patchwork döşemelik kumaş seçenekleri de vardır.
En Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Patchwork Kumaşlar Hobipop’da!
‘Patchwork kumaş nedir?’ sorusu kumaşlara ilgisi olanların en çok merak ettiği soruların başında gelmektedir. Farklı kumaş seçeneklerinden hoşlananların tercih ettiği patchwork kumaşları online satış ile kolaylıkla satın alabilirsiniz. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli patchwork kumaş modellerini Hobipop’da inceleyebilir, beğendiğiniz modeli ister kendinize isterseniz de sevdiklerinize alabilirsiniz.